Descriere
Piperul verde din Vietnam provine din planta Piper nigrum, cultivata in regiuni tropicale precum Phu Quoc si Dak Lak. Recoltat inainte de maturare, boabele sunt uscate, pastrandu-si culoarea verde si aroma proaspata. Vietnamul e lider mondial in productia de piper, exportand cantitati uriase anual.
Beneficii pentru sanatate: Piperul verde contine piperina, care stimuleaza digestia si absorbtia nutrientilor. Are proprietati antioxidante, reducand inflamatiile si protejand celulele. Ajuta la reglarea glicemiei si poate sprijini metabolismul. Consumul moderat combate bacteriile si sustine sanatatea cardiovasculara, fiind un condiment benefic intr-o dieta echilibrata.
Contine: boabe de piper verde*.
*=din culturi certificate ecologic.
Valorile nutritionale sunt supuse variatiilor specifice produselor naturale.
Ambalat intr-o unitate care proceseaza: cereale cu gluten, fructe cu coaja, soia, arahide, produse lactate, telina, mustar, lupin.
Boabele intregi de piper verde sunt ideale pentru a completa aroma sosurilor si marinatelor. Si pentru piperul verde se aplica aceeasi regula ca pentru alte tipuri de piper: Trebuie sa fie proaspat macinat, atunci cand este posibil, deoarece isi pierde rapid aroma. Daca piperul este adaugat la un preparat care va fi fript, iti recomandam sa adaugi boabe intregi de piper, astfel incat sa se prajeasca uniform – aceasta metoda previne, de
asemenea, pierderea savorii in timpul perioadelor lungi de gatire.
Mod de utilizare: Piperul verde e folosit in bucatarie pentru gustul sau picant, dar mai bland decat al piperului negru. E ideal in sosuri, marinade, fripturi sau preparate asiatice, precum curry. Conservat in saramura, adauga textura si prospetime mancarurilor. Poate fi zdrobit sau folosit intreg, imbogatind aromele fara a le domina.
Tara de origine: Vietnam















0.0 Average Rating Rated (0 Reviews)